Politika

Vučević, Brnabić, Šapić, Tipsarević - ko je sve na listi SNS za parlamentarne i beogradske izbore?

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

17:54

Vučević, Brnabić, Šapić, Tipsarević - ko je sve na listi SNS za parlamentarne  i beogradske izbore?
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija proglasila je listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a prvi na listi je predsednik SNS Mioš Vučević.

Među prvih pet kandidata su premijerka Ana Brnabić i istoričar Dejan Ristić, lekar Marija Zdravković i dosadašnji predsednik parlamenta Vladimi Orlić.

Na listi su i profesor Stojan Radenović, ekonomisti Sanja Džajić i  Dejan Tomašević, kao i Nikola Selaković, Arno Gujon, Milenko Jovanov, Nevena Đurić, Sandra Božić, Zlatibor Lončar, Željko Rebrača, Vladimir Đukanović, Petar Petković, Žika Gojković, Zoran Dragišić.

Među umetnicima na listi su i operska pevačica Jadranka Jovanović, glumac Lepomir Ivković i operska pevačica Ljubica Vraneš, kao i violinista Jovan Kolundžija.

Takođe na listi su i Slobodan Milosavljević hirurg, ekonomista Goran Rakić iz Kosovske Mitrovice, kao I Biljana Pantić Pilja, Marijan Rističević, Nebojša Bakarec, Milovan Drecun, Miodrag Linta, Radoslav Milojičić.

Među kandidatima je i Tatjana Macura iz Udruženja Mame su zakon. Na koalicionoj listi su pored kandidata SNS i predstavnici Pokreta socijalista, PUPS-a, SDPS-a, SNP-a, Zdrave Srbije.

Na listi su  kandidati Pokreta socijalista Bojan Torbica i Đorđe Komlenski, a tu su i predstavnici Zdrave Srbije Miloljub Albijanić i Ivana Stamatović. 

Na listi su i predstavnici koalicionih partnera kao što su Muamer Bačevac iz SDPS, Milan i Stefan Krkobabić iz PUPS-a. Poslednja na listi je Snežana Petrović iz SNP-a. Ispunjen je uslov da na listi bude 40 odsto manje zastupljnog pola.

Lista za Beograd

Gradska izborna komisija proglasila je danas listu "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane", a prvi na listi je dosadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. Među prvih pet kandidata su doktorka Jelena Drulović, teniser Janko Tipsarević, preduzetnik Milan Bosnić i operska umetnica Nataša Tasić Knežević.

Među 110 kandidata na listi za Skupštinu grada Beograda su i pravnik Bojan Bovan, građevinski inženjer Bogdan Bakarec, politikolog Vuk Stanić, profesorka Svetlana Vujović, kardiolog Arsen Ristić kao i Siniša Mali i Ana Brnabić.

Među umetnicima na listi su i glumica Iva Štrljić i operska umetnica Sanja Kerkez, glumac Branislav Milićević, ali i košarkaš Marko Kešelj i sportista Slobodan Soro.

Takođe na listi su i Marko Cvejić i Biljana Živojinović iz Srpske radikalne stranke, Stefan Krkobabić iz PUPS-a, Vladimir Jovičić iz SNP-a, Nebojša Marjanović iz SVM-a, Igor Jovanović iz SDP Srbije kao i Vladimir Trajković iz Pokreta socijalista.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija