Politika

Stranka Dosta je bilo: Na izbore idemo u koaliciji sa SDS i pokretom "Otete bebe"

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

15:45

Stranka Dosta je bilo: Na izbore idemo u koaliciji sa SDS i pokretom "Otete bebe"
Saša Radulović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Stranka Dosta je bilo (DJB) saopštila je danas da je donela odluku da na predstojećim izborima nastupi u koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) i pokretom "Otete bebe" Ane Pejić.

DJB navodi i da će u kampanji najvažnija tema biti Kosovo i Metohija i da će ova koalicija zastupati stav protiv "francusko-nemačkog plana".

"Kolona koja je za francusko-nemački sporazum se okupila oko Đilasa, tako da je neshvatljivo da se isto to nije desilo na suverenističkoj strani.  Međutim, bilo je jasno i mesec dana pre izbora da NDSS-POKS žele posebnu kolonu, baš kao i Dveri i Zavetnici", tvrdi DJB u saopštenju. 

Kažu i da ih je u koaliciju spojilo i opredeljenje protiv sankcija Rusiji, za reformu izbornog sistema, za dijalog vlasti i opozicije oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja kao i za konačno razrešenje pitanja nestalih beba. 

Predsednik SDS Boris Tadić saopštio je juče da je Glavni odbor te stranke doneo odluku da na predstojeće izbore izađu  na zajedničkoj listi sa strankom "Dosta je bilo" (DJB) Saše Radulovića.
 

Komentari (0)

Srbija