Politika

Miroslav Aleksić izabran za predsednika Narodnog pokreta Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2023

-

09:15

Miroslav Aleksić izabran za predsednika Narodnog pokreta Srbije
Miroslav Aleksić izabran za predsednika Narodnog pokreta Srbije - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Narodni pokret Srbije (NPS) održao je prvu izbornu skupštinu i za predsednika izabrao Miroslava Aleksića, saopštila je ova stranka i navela da je izabrano i osam potpredsednika.

Za potpredsednike su za sledeće tri godine izabrani profesor sociologije Bora Novaković, pukovnik policije u penziji Slavica Radovanović, advokat Miloš Pavlović, arhitekta Đorđe Stanković, specijalizant za menadžment jave uprave i lokalne samouprave Ivana Rokvić, advokat Uroš Đokić, doktor pravnih i ekonomskih nauka Ana Jakovljević i doktor specijalista Predrag Delić.

Fonet/Zoran Mrđa

 

U saopštenju NPS se navodi da je Aleksić je u obraćanju na sednici skupštine istakao da situacija u Srbiji nije laka, jer, kako tvrdi, živimo u godinama bujanja kriminala i korupcije, razaranja javnih preduzeća, rasprodaje prirodnih resursa, pada životnog standarda i rasta nasilja u društvu.

Ocenio je da su poljoprivrednici na ivici egzistencije i da mladi odlaze iz zemlje. Predstavio je petogodišnju strategiju za iskorenjivanje korupcije, a poljoprivrednike koji su za danas najavili protest pozvao da svoj gnev pokažu i na izborima 17. decembra i najavio novu strategiju poljoprivrede.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija