Politika

Đurđević: "Nacionalno okupljanje" će zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

14:41

Đurđević: "Nacionalno okupljanje" će zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a
Đurđević: "Nacionalno okupljanje" će zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da će koalicija "Nacionalno okupljanje" koju čine srpski pokret Dveri i srpska stranka Zavetnici, zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a.

"Vreme je da Srbija izađe iz briselske izolacije. Evropska unija ima alternativu, a to je BRIKS", poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ona je u izjavi za medije navela da BRIKS okuplja vodeće svetske ekonomije i da kontroliše preko 50 odsto svih svetskih resursa, ne računajući zemlje članice koje su na čekanju, kada će taj procenat, prema njenoj oceni, biti još veći. 

"Srbija je preko 20 godina zarobljena u zamci evropskih integracija, posledice su gubitak suvereniteta i razgradnja domaće privrede, vreme je da izađemo iz briselske izolacije. Evropska unija ima alternativu i to je BRIKS", rekla je ona.

Prema njenim rečima, BRIKS danas kontroliše preko 50 odsto svih svetskih resursa, okuplja vodeće svetske ekonomije.

Dodala je i da su članice BRIKS-a prema Srbiji prijateljski nastrojene, u odnosu na Evropsku uniju čija se politika, prema njenim rečima, zasniva na ucenama.

"Članice BRIKS-a ne priznaju nezavisnost tzv. Kosova, a prema svim anketama, građani Srbije imaju veće poverenje u BRIKS nego u EU", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Istakla je da će Nacionalno okupljanje zatražiti da Srbija postane deo BRIKS-a, jer su tamo, prema njenim rečima, vrata za našu zemlju otvorena.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija