Politika

Delegacija Beograda na čelu sa Petkovićem stigla u Brisel

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

22:22

Delegacija Beograda na čelu sa Petkovićem stigla u Brisel
Delegacija Beograda na čelu sa Petkovićem stigla u Brisel - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, doputovala je večeras u Brisel gde će se u četvrtak održati nova runda dijaloga sa Prištinom pod posredstvom EU.

U Petkovićevoj delegaciji je tim od 18 eksperata, što je najveći broj eksperata koji dolazi do sada, a reč je o ljudima koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima, prenosi Tanjug.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za sutra u 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove.

Kako je ranije rekao Petković, Beograd je prihvatio poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nastave razgovori dve strane u Briselu, a na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

Poslednji put dve strane su bile u Briselu 26. oktobra i tada su održani odvojeni sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima EU.

Komentari (0)

Srbija