Politika

Hil: Uprkos poteškoćama, prepoznajemo zajedničke interese Srbije i Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

13:07

Hil: Uprkos poteškoćama, prepoznajemo zajedničke interese Srbije i Ukrajine
Hil: Uprkos poteškoćama, prepoznajemo zajedničke interese Srbije i Ukrajine - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine, da je uprkos svim poteškoćama, moguće prepoznati da Srbija i Ukrajina imaju zajedničke interese koje je moguće razvijati u budućnosti. 

"Memorandum o razumevanju potpisuje se u teškim okolnostima za Ukrajinu, kada vidimo agresiju na tu zemlju, uprkos poteškoćama vidimo da Srbija i Ukrajina imaju zajedničke interese", rekao je Hil. 

Hil je naveo da je ekonomska saradnja važna za dve zemlje, jer obe teže da postanu deo jedinstvenog evropskog tržišta. 

"Ozbiljne diskusije se vode po pitanju pristupa jedinstvenom evropskom tržištu i mislim da je prikladno za obe zemlje koje vide sebe kao članice tog tržišta i mogle bi to da postanu, da počinju da sarađuju u oblastima ekonomije", zaključio je Hil. 

Memoranduma o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine potpisali su predsednik Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine Genadij Čižikov i Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija