Politika

Dačić: SPS za dostojanstven život svih građana Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

12:36

Dačić: SPS za dostojanstven život svih građana Srbije
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je da su zaposlenost, zdravstvo, obrazovanje, kultura, bezbednost, siguran i dostojanstven život svakog građanina Srbije osnovna načela koja su oduvek i zauvek jedine i prave vrednosti za koje se socijalisti bore.

Dačić je na predizbornom skupu u Ljuboviji rekao i da veruje da se za Srbiju može najviše uraditi kada se podeli odgovornost - Aleksandar Vučić kao predsednik, a Ivica Dačić kao premijer.

On je rekao i da nas patriotizam definiše i obavezuje da damo sve za Srbiju, a da Srbiju ne damo ni po koju cenu.

"Ne damo ni Srbiju, ni Srbe gde god da žive. Na temeljima politike Socijalističke partije Srbije je nastala i Republika Srpska, istorijska tekovina koju smo spremni da branimo, a srpski narod da podržavamo u njihovom pravu da imaju svoju Republiku Srpsku", rekao je Dačić.

Istakao je da postojanje Republike Srpske niko ne sme da ugrožava, kao što ne sme da se ugrožava ni život Srba na Kosovu i Metohiji.

"Kosovo jeste Srbija, Srbija jeste Kosovo. I ovo nije pitanje o kojem SPS priča u predizbornoj kampanji, već pitanje sa kojim ja živim i za koje se borim svaki dan, siguran u čvrst stav Srbije koji se neće slomiti pod međunarodnim pritiscima i pretnjama. Zato sam ponosan na sve što SPS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom radi i zato verujem da zajedno možemo još bolje", naveo je Dačić.

On je naveo i da je SPS u Ljuboviji oduvek imala najbolji rezultat, jer su, kako je naveo, ideje socijalizma i partiotizma upisane u DNK građana ovog kraja.

"Glasanjem za listu 'Ivica Dačić - Premijer Srbije', glasate za patriotizam i socijalizam. Glasate za Srbiju!", poručio je nosilac liste Socijalističke partije Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija