Politika

Kandidat za gradonačelnika liste "Dobro jutro Beograde" Dejan Žujović počeo kampanju u Obrenovcu

Komentari

Autor: FoNet

30/11/2023

-

15:23

Kandidat za gradonačelnika liste "Dobro jutro Beograde" Dejan Žujović počeo kampanju u Obrenovcu
Kandidat za gradonačelnika liste "Dobro jutro Beograde" Dejan Žujović počeo kampanju u Obrenovcu - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za gradonačelnika izborne liste "Dobro jutro Beograde" Dejan Žujović počeo je danas kampanju u Obrenovcu, gde je ispred fabrike Meita i termoelektrane "Nikola Tesla A" ukazao na katastrofalan problem zagađenja vazduha, saopštila je ta lista koju čini Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo i udruženje Otete bebe.

"Imamo ogroman problem zagađenja vazduha u Beogradu i taj problem mora hitno da se rešava. Jedno od rešenja je jasna kontrola načina rada ovakvih kompanija i striktno pridržavanje zakona naše države", ukazao je Žujović ispred kompanije Meita.

On je ispred termoelektrane "Nikola Tesla A" poručio da ne sme da se dozvoli da košava određuje naše zdravlje.

"Ne može naše zdravlje da zavisi od toga da li duva vetar ili ne. Ovde se sprovodi proces odsumporavanja, a sumpor - dioksid je jedan od osnovnih razloga pojave astme kod dece i slabijeg razvoja njihovih pluća. Kada se pitate zašto imamo pojavu astme kod dece ovo je jedan od razloga, a drugi je razlog seča naših zelenih površina", upozorio je Žujović, lekar pulmolog.

Kako je naglasio, u Beogradu ima gotovo najmanji broj stabala po kvadratnom metru u Evropi, a sve studije su pokazale da blizina zelenila značajno umanjuje opasnost od takvih zagađivača i razvoja plućnih bolesti, posebno kod dece. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija