Politika

Vučić se susreo sa turskim predsednikom: "U januaru očekujem veliku i važnu posetu Erdogana Srbiji"

Komentari

Autor: Fonet, Tanjug

01/12/2023

-

17:07

Vučić se susreo sa turskim predsednikom: "U januaru očekujem veliku i važnu posetu Erdogana Srbiji"
Vučić se susreo sa turskim predsednikom: "U januaru očekujem veliku i važnu posetu Erdogana Srbiji" - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u januaru poseti Srbiju.

Kako je objavljeno na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, Vučić se sa Erdoganom sastao tokom Samita lidera o klimatskim promenama COP28 .

"U januaru očekujem veliku i važnu posetu predsednika Erdogana Srbiji", napisao je Vučić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, tokom samita o klimi COP28 u Dubaiju i poručio da Srbija jeste mala zemlja, ali zna da ceni svoje velike prijatelje.

"Susret sa prijateljima i odnos pun poverenja i podrške u vremenima velikih previranja, retka su dragocenost. Takav je i ovaj sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim sam dugo razgovarao o svim ključnim pitanjima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, planovima za EXPO2027, kao i o drugim velikim projektima od značaja za našu zemlju", napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je predsedniku UAE lično čestitao Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata i izrazio najbolje želje za dalji napredak zemlje, "čiji je fascinantni uspeh primer i uzor svima nama".

"Posebnu pažnju posvetili smo ključnim temama ovogodišnjeg Samita COP28, kao i načinima na koji Srbija može da doprinese globalnoj klimatskoj akciji. Srbija jeste mala zemlja, ali i te kako zna da ceni svoje velike prijatelje. Hvala Vam još jednom, poštovani prijatelju, za svu naklonost koju pokazujete prema našoj zemlji", naveo je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija