Politika

Tepić: Koalicija "Srbija protiv nasilja" jedina garancija za borbu protiv korupcije

Komentari

Autor: Fonet

08/12/2023

-

20:18

Tepić: Koalicija "Srbija protiv nasilja" jedina garancija za borbu protiv korupcije
Marinika Tepić - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru da je koalicija "Srbija protiv nasilja" jedina garancija da za borbu protiv korupcije.

"Moramo saseći korupciju u potpunosti, a onda će biti novca i da vratimo otete penzije 2014. penzionerima i njihovim naslednicima, da povećamo plate u obrazovanju, da zaustavimo divljanje cena", rekla je Tepić.

Ona je, kako se navodi u saopštenju SSP, rekla da su tragedije koje su se dogodile u maju naterale osam organizacija da se udruže i da prepoznaju da postoji nešto važnije od pojedinačnih programa - a to je borba protiv nasilja.

"Ne mislim samo da fizičko nasilje već i na nasilje nad zakonom, ustavom, cenama i životnom standaru građanima, nad pravosuđem, nad policijom", istakla je Tepić.

Ona je rekla da ljude najviše tišti nepravda i da čak i kada je potreaže na sudu, ljudi ne znaju da li će neki korupmirani tužilac, sudija ili policajac da ih zaštiti od onog koji je počinilac.

"Nama policajci govore, a to se posebno dešava i kod vas u Novom Pazaru i Sandžaku da imaju problem da izađu na uviđaj kada su počinjena teška krivična dela, naročito povezani sa trgovinom narkotika jer ne znaju kada se vrate u stanicu da li će ih pozvati neki starešina koji je povezan sa narko-mafijom", rekla je Tepić.

Komentari (0)

Srbija