Politika

Vučić: Gasni interkonektor važan za Srbiju, EU poklonila 50 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2023

-

19:09

Vučić: Gasni interkonektor važan za Srbiju, EU poklonila 50 miliona evra
Vučić: Gasni interkonektor važan za Srbiju, EU poklonila 50 miliona evra - Copyright foto: screenshot/TV Pink

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je Gasni interkonektor, koji će sutra biti svečano otvoren, koštao skoro 90 miliona evra, a da je čak 50 miliona evra poklonila Evropska unija, ističući da je Gasni interkonektor za Srbiju izuzetno važan.

''Najpre, povezani smo sa Bugarskom, preko interkonektora, što je 60 odsto naše godišnje potrošnje. To nam omogućava da zakupimo deo azerbejdžanskog gasa. Da uvek imamo bolju diverzifikaciju i slično. Mi smo ovde završili i tri regularne stanice, što znači da će tri opštine imati gas, nešto što znači život, i bolju i zdraviju životnu sredinu'', rekao je Vučić za Pink.

Kako je naveo, sutra će u Nišu povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, ugostiti predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva i predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva.

U 8 sati, kako je naveo predsednik, biće bilaterala, a onda se ide na zvanično otvaranje.

''Dolazi i Bobajev, najvažniji čovek posle Alijeva, te će kod nas biti mnogo ministara. Mali, Dačić, ministarka poljoprivrede, Selaković...Imamo bilateralne susrete sa njima. Sa Azerbejdžanom imamo i dobru saradnju kada je u pitanju oružje. Zahvaljujući njima dobar deo industrije nama funkcioniše. Imaćemo i vojnu vežbu sutra'', objašnjava Vučić.

Predsednik Vučić kaže da Srbija dobija gas redovno, a da je jedini problem taksa, o čemu će se sutra govoriti.

 

Komentari (0)

Srbija