Politika

Orlić prisustvovao inauguraciji predsednika Argentine

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2023

-

22:23

Orlić prisustvovao inauguraciji predsednika Argentine
Orlić prisustvovao inauguraciji predsednika Argentine - Copyright Narodna skupština Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić boravi danas u zvaničnoj poseti Buenos Ajresu, povodom inauguracije novoimenovanog predsednika Argentine Havijera Mileja, u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je Kabinet predsednika Skupštine Srbije.

Uz čestitke predsedniku Mileju, Orlić je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da jačaju tradicionalno prijateljstvo, uz još sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa i snažnu privrženost poštovanju principa međunarodnog javnog prava. 

Orlić je iskoristio priliku da Argentini posebno zahvali na poštovanju teritorijalne celovitosti i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama. 

Narodna skupština Srbije

 

Predsednik Narodne skupštine Orlić preneo je predsedniku Mileju iskrene želje za blagostanje i prosperitet Argentine, ujedno se zahvalivši na pozivu za učešće na ceremoniji inauguracije.

Na marginama svečanosti u Buenos Ajresu, predsednik Narodne skupštine imao je niz susreta sa zvanicama, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za jačanje međuparlamentarne i druge saradnje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija