Politika

Jeremić: Glas za Narodnu stranku najsigurniji izbor za odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova

Komentari

Autor: FoNet

11/12/2023

-

09:44

Jeremić: Glas za Narodnu stranku najsigurniji izbor za odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova
Jeremić: Glas za Narodnu stranku najsigurniji izbor za odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" Vuk Jeremić pozvao je građane da glasaju za Narodnu, jer se od svih stranaka najsnažnije zalaže za odbacivanje kosovskog ultimatuma i zabranu kopanja litijuma i ima ljude koji to mogu da sprovedu u delo bez težih posledica po Srbiju i jer posle izbora "neće paktirati sa režimom".

"Najviše smo se zalagali da se desnica ujedini, jer bismo tako predstavljali najveću pretnju po režim. Zavetnici i Novi DSS, nažalost, nipošto nisu hteli jedni sa drugima, tako da nije bilo ujedinjenja. Imamo najviše diplomatske odlučnosti i stručnosti da sprovedemo naš program u delo i nemamo nikakvu istoriju saradnje sa strankama vlasti", rekao je Jeremić u intervjuu za list "Danas".

Jeremić je istakao da je glas Narodnu stranku zato najsigurniji izbor za odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije, nedvosmislenu zabranu kopanja litijuma i za promenu sistema, saopštila je Narodna.

On je naveo da oni koji su za to da Srbija bezrezervno i bespogovorno nastavi iluziju da ide ka članstvu u EU, iako je sasvim sigurno da od toga nema ništa i da zarad nastavka tog pretvaranja defakto prizna nezavisnost Kosova, ne bi treba da svoj glas daju "rezervnim evropskim igračima", to jest prozapadnoj opoziciji.

"Bolje im je da glasaju za prvi tim EU na ovim izborima, a to su nesumnjivo stranke aktuelne vlasti. U suprotnom ne bismo u nedeljama pred izbore imali srdačne posete Ursule fon der Lajen, Đorđe Meloni i drugih visokih evropskih zvaničnika", rekao je Jeremić.

Upitan o "Proglasu", Jeremić je odgovorio da izuzetno poštuje neke od inicijatora te inicijative i veruje im da imaju dobre namere, iako se u određenim medijima "taj njihov aktivizam ne naročito diskretno plasira kao podrška prozapadnoj opoziciji, a oni se od toga ne ograđuju".

"Iskreno, ne bih se složio sa nekim od zaključaka 'Proglasa', poput toga da se Srbija nalazi pred ćorsokakom izolacije. Nikakva izolacija ne preti Srbiji, naprotiv. Kao što u slučaju neuvođenja sankcija Rusiji nisu iz Srbije povučene investicije niti su nam uvedene vize, to se neće desiti ni u slučaju odbacivanja francusko-nemačkog ultimatuma", zaključio je Jeremić.

Komentari (0)

Srbija