Politika

Oko 75 posmatrača OEBS-a nadgledaće izbore u Srbiji 17. decembra

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

16:16

Oko 75 posmatrača OEBS-a nadgledaće izbore u Srbiji 17. decembra
Oko 75 posmatrača OEBS-a nadgledaće izbore u Srbiji 17. decembra - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Oko 75 posmatrača Parlamentarne skupštine OEBS-a doći će u Srbiju ove nedelje kako bi posmatrali izbore 17. decembra, što će biti 12. put da njihovi parlamentarci posmatraju izbore u Srbiji od 1997. godine.

Portparol parlamentarne skupštine OEBS, Rajnold Lopatka iz Austrije, imenovan je za specijalnog koordinatora koji će da vodi posmatrački tim OEBS-a, dok će Farah Karimi iz Holandije biti šefica delegaciju OEBS.

"Uz povećane izazove, kako unutrašnje, tako i spoljašnje, ovi izbori dolaze u važnom trenutku za Srbiju, stoga jedva čekam da prisustvujem nacionalnim izborima u nedelju. Siguran sam da će naša posmatračka misija pružiti nepristrasnu i sadržajnu procenu za korist srpskog naroda i vlasti", naveo je Lopatka, preneo je OEBS.

Šefica Karimi kaže da će prisustvovati mirnim izborima tokom kojih će se nacija ujediniti u demokratiji.

"Nadam se da će ovi izbori pružiti Srbima šansu da izraze svoje poglede na otvoren i konstruktivan način i da će dovesti do većeg jedinstva i manje polarizacije. Prisustvo velikog broja posmatrača OEBS-a u misiji pokazuje našu solidarnost sa narodom Srbije", poručila je Karimi.

Osim OEBS-a, svoje predstavnike imaće i Savet Evrope i Evropski parlament, a zaključke će objaviti na konferenciji za novinare dan posle izbora, 18. decembra.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija