Politika

Izbornim listama uplaćen "budžetski avans" za troškove kampanje

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

18:37

Izbornim listama uplaćen "budžetski avans" za troškove kampanje
Ministarstvo finansija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izbornim listama koje učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 17. decembra, a položile su jemstvo, uplaćen je "budžetski avans" za troškove kampanje, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Kako navode u Ministarstvu, od ukupno 18 političkih subjekata sa zbirne izborne liste koju je proglasila Republička izborna komisija 1. decembra, svih 18 su dali izjavu da će koristiti sredstva iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje za izbore narodnih poslanika.

Izborno jemstvo je položilo sedam političkih subjekata odnosno izbornih lista i njima je u skladu sa članom 25. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Ministarstvo finansija 6. decembra, od ukupno 457.100.000 dinara, što iznosi 40 odsto sredstava iz javnih izvora, isplatilo po 25.394.444, odnosno 177.761.111 dinara.

Sredstva su uplaćena listama "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka, Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionalno okupljanje, Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju, Srbija protiv nasilja - Miroslav Aleksić - Marinika Tepić, SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin SDA Sandžaka, Čedomir Jovanović - Mora drugačije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija