Politika

Đurđević Stamenkovski: Lista "Nacionalno okupljanje" je koalicija stranaka koje nemaju političke repove iza sebe

Komentari

Autor: FoNet

13/12/2023

-

12:16

Đurđević Stamenkovski: Lista "Nacionalno okupljanje" je koalicija stranaka koje nemaju političke repove iza sebe
Milica Đurđević Stamenkovski - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Lista "Nacionalno okupljanje" je koalicija Zavetnika i Dveri, dve stranke koje nikada nisu bile u vlasti, nemaju političke repove iza sebe i predstavljaju novu generaciju na srpskoj političkoj sceni, izjavila jedna od nosilaca te liste Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je u predizbornoj poruci građanima istakla da je "Nacionalno okupljanje" državotvorna snaga koja ima potencijal da zaštiti državne okvire Srbije i odgovori na sve izazove sa kojima se suočavamo.

Đurđević Stamenkovski, koja je i predsednica Zavetnika, je za FoNet ocenila da je Srbija stavljena pred dilemu da bira između sebe i Evropske unije, između države i kolonije, između Ustava i francusko-nemačkog ulitimatuma.

Ona je rekla da "Nacionalno okupljanje" nema tu dilemu i pozvala građane da daju toj listi podršku 17. decembra, kako bi njeni predstavnici pokazali koliko znaju, umeju i mogu.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je došao trenutak kada su državotvorne stranke nezaobilazan element svake buduće srpske vlade i da će samo vlada koja bude integrisala državotvorne snage u svoje temelje moći da zaustavi dezintegraciju zemlje koja traje više od 20 godina.

Komentari (0)

Srbija