Politika

Ponavljanje glasanje na pet biračkih mesta u Vojvodini: Pokrajinska izborna komisija poništila rezultate

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2023

-

14:41

Ponavljanje glasanje na pet biračkih mesta u Vojvodini: Pokrajinska izborna komisija poništila rezultate
Glasanje - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Pokrajinska izborna komisija (PIK) donela je na današnjoj sednici odluku o ponavljanju izbora na pet biračkih mesta u Vojvodini.

Prema rečima predsednika PIK-a Rajka Marinkovića, odluka je doneta po službenoj dužnosti i izbori će biti ponovljeni u subotu, 30. decembra.

"To su biračka mesta gde smo mi bez postupanja po prigovorima nego na osnovu uvida u dokumentaciju utvrdili da treba da se ponište rezultati glasanja", rekao je Marinković.

Glasanje se ponavlja na biračkom mestu broj 8 na teritoriji opštine Plandište, na biračkom mestu broj 34 na teritoriji Grada Zrenjanina, na biračkom mestu broj 70 u Pančevu, na biračkom mestu broj 7 u Kuli i broj 21, "Dom kulture Crvenka", takođe na teritoriji opštine Kula. 

Marinković je objasnio i da zahtev opozicije za ponavljanje izbora na svim biračkim mestima nema pravno utemeljenje, da PIK nema ovlašćenja da poništi celokupan izborni postupak.

"Teoretski se mogu poništiti sva biračka mesta, ali podnosilac takvog zahteva mora ovaj zahtev da podnese pred 45 lokalnih komisija", kazao je Marinković.

Glasački listići za glasanje birača na ponovljenim izborima štampaće se u roze boji, a kontrolni list za proveru ispravnosti na papiru bele boje. Na biralištima će biti utvrđeni i novi birački odbori.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija