Politika

Nestorović: Nećemo ni sa kim u koaliciju, nikoga nećemo podržati

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/12/2023

-

12:09

Nestorović: Nećemo ni sa kim u koaliciju, nikoga nećemo podržati
Euronews/Slaven Dimitrić - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić

veličina teksta

Aa Aa

Doktor Branimir Nestorović, predvodnik liste "Mi - glas iz naroda" rekao je na konferenciji za medije da ta lista neće praviti koaliciju ni sa kim, da neće podržati nikoga i da neće praviti kompromise. Poručio je da se ako treba ide na nove izbore u Beogradu.

"Nema potreba da se opredeljujemo, neka budu novi izbori u Beogradu", rekao je on na konferenciji za novinare.

On je rekao da je pokret nastao potpuno spontano, iz slučajnih susreta, da su se prepoznali da imaju isto mišljenje o osnovnim problemima ovog naroda.

"Glavna tačka nam je bilo sprečiti da se sprovede nemačko-francuski plan za Kosovo, koji mislim da je u ovom trenutku najopasnija stvar koja ugrožava ovu zemlju. I tad smo se složili da apsolutno ne možemo biti u koaliciji sa prozapadnom takozvanom opozicijom, zato što ja to mirne duše mogu da kažem nije opozicija vlasti, nego opozicija ovom narodu. Svako ko se zalaže za priznanje Kosova je opozicija Srbiji, a ne vlasti. Vlast će se menjati, a Srbija ne može da podnese promenu, da dobije takvu vlast. I tad smo se složili da nećemo ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, jer da smo hteli mogli smo se učlaniti, dobiti lepe karijere, lepe ponude. Ako ovo sve znate, neće vas iznenaditi odluka koju smo mi doneli, da mi nećemo ići u koaliciju ni s kim, nikog nećemo podržati i nećemo praviti nikakve kompromise", rekao je Nestorović.

Nestorović je, na pres-konferenciji, rekao da taj pokret nastavlja dalje istim pravcem, da ima svoje prioritete.

"Mi ćemo sačekati proglašenje konačnih rezultata izbora u Beogradu", rekao je Nestorović.

Nestorović je i povodom formiranja vlasti u Beogradu rekao da je bilo ponuda odbornicima sa njihove liste i da misli da je idiot ako se neko proda.

"Imamo indicije i bilo je ponude odbornicima. To ne mogu da se mešam. Nažalost prema našem izbornom zakonu, mandati su u rukama odbornika. Ako se neko proda mislim da je idiot, jer će ovaj pokret rasti", rekao je Nestorović.

Dodao je da „ako neko hoće jednokratnu korist, sam odlučuje da li će se osramotiti“.

"Mi smo pričali sa svim odbornicima i oni su tvrdili da je to isključeno", kaže Nestorović.

Prema njegovim rečima, ukoliko izbori u Beogradu budu ponovljeni, očekuje bolji rezultat jer je tom pokretu, kako kaže, sada porasla prepoznatljivost.

"Dolazi vreme kada će morati da nas slušaju", reko je Nestorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija