Politika

Jovanović: Dva puta sam zvao Nestorovića na oba broja, ali se nije javio

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2023

-

16:36

Jovanović: Dva puta sam zvao Nestorovića na oba broja, ali se nije javio
Jovanović: Dva puta sam zvao Nestorovića na oba broja, ali se nije javio - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da je dva puta zvao Branimira Nestorovića, nosioca liste "Mi - glas naroda" jer je hteo, kako kaže, da vidi kako razmišlja o formiranju vlasti u Beogradu, dok sa druge strane, kako kaže, odgovora nije bilo.

Jovanović je rekao da je zvao Nestorovića sa namerom da zajedno sa prozapadnom opozicijom formiraju novu većinu u Beogradu.

"Zvao sam ga na oba broja. Jedan sam, očigledno stari, već imao, a drugi broj sam naknadno dobio. Zvao sam ga dva puta, dan posle izbora i dan posle. On se nije javio. Hteo sam da vidim kakva su mu razmišljanja za Beograd, da li je i na kakvu saradnju spreman. Namera mi je bila da se sedne sa listom koja je osvojila primetan broj glasova i da se pokuša da se formira vlast koja nije sadašnja vlast", rekao je Jovanović za Blic. 

Posle lokalnih izbora u Beogradu SNS sa SPS imaju 54 mandata, možda i 55 posle ponavljanja izbora na nekoliko izbornih mesta, što je 1 do 2 manje nego što je potrebno da formiraju vlast.

S druge strane, "Srbija protiv nasilja" je na 43 mandata, a lista "NADA za Beograd" sedam, što nije dovoljno za formiranje vlasti, piše Blic.

Izbori 2023 održani su 17. decembra, a na vanrednim parlamentarnim izborima učestvovalo je 18 izbornih lista, dok su na beogradskim izborima građani birali kandidate sa 14 izbornih lista, a na pokrajinskim izborima bilo je 13.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija