Politika

Vučić o nasilju ispred Skupštine Beograda: Ovo je bilo pripremano, dva policajca teško povređena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/12/2023

-

22:43

Vučić o nasilju ispred Skupštine Beograda: Ovo je bilo pripremano, dva policajca teško povređena
Vučić o nasilju ispred Skupštine Beograda: Ovo je bilo pripremano, dva policajca teško povređena - Copyright Printscreen TV Pink

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na Sednici saveta za nacionalnu bezbednost da ima dokaze da su večerašnja dešavanja ispred gradske Skupštine u Beogradu bila pripremana.

 "Zahvaljujem se pripadnicima MUP-a koji su težak teret podneli večeras. Ono što je za ljude važno da znaju jeste da je ovo bilo pripremano, imamo čvrste dokaze, država će da reaguje, uveren sam i da će tužilaštvo da reaguju u skladu sa zakonima i ustavom ove zemlje. Niko nema prava da nam ruši kuću, imovinu, i nanosi teške povrede našim policajcima. Oni su roditelji, nečija deca, imamo za sada teško povređena policajca, jednom je jedva zaustavljeno krvarenje", rekao je Vučić.

"Taj akt je bio pripreman naše bezbednosne agencije su u upotpunosti to predvidele, obaveštavali smo javnost. svi su se pravili naivni. Večeras je nasilno pokušano zauzimanje institucije Republike Srbije. Videćemo kako će to kvalifikovati tužioci", rekao je Vućić.

Rekao je da je uhapšeno više od 35 demonstranata, a da se hapšenje nastavlja širom grada.

"Za neka lica se utvrđuje identitet, sva lica će biti pohapšena, gde god se skrivaju neće moći da se sakriju. Da državu srbiju uništite jer imate hirove, nećete moći", rekao je predsednik Srbije.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kako kaže, deontranti su se "razbežali kao zečevi" onog trenutka kada se pojavila Žandarmerija.

"Ušao sam na glavni ulaz Predsedništva, da im pokažem da ih se ne plašim i da sam na braniku otadžbine zajedno sa svojim narodom, da zaštitimo naše ljude, naš grad i našu zemlju. Ne razumete koliko je ogorčenje naroda zbog ovoga što su uradili i zbog slike koju su poslali u svet. Hvala im što su svi ostali mirni i kod svojih kuća, jer za huligane, siledžije i nasilnike imamo lek, a to su strpljenje, pažnja i poštovanje njihovih prava", rekao je Vučić.

Sutra će se obratiti policija, pokazati sve dokaze i gonićemo svakoga ko je u tome učestvovao, poručio je Vučić i dodao da će svi odgovarati za nasilničko ponašanje.

"Ono što je moja poruka za ljude u Srbiji nemojte da brinete. Kao što sam i večeras rekao, država Srbija je ozbiljna država, suprotstavljaćemo i se uplivu stranih službi i svih koji misle da je ovo prilika da se dočepaju vlasti i razore svoju zemlju. Očuvaćemo i odbraniti izbornu volju naroda i demokratiju. Sačuvaćemo i njih, pazićemo ih, ali oni kji misle da mogu da ruše naše gradove oni će biti na pravom mestu, odnosno privedeni pravu", rekao je predsednik Srbije. 

On se ranije večeras obratio iz Predsedništva i poručio građanima da ne brinu za bezbednost.

 

Komentari (0)

Srbija