Politika

Obradović se vraća lokalnoj politici: "Građani hteli neke druge političare, sramotno deluje ponašanje Miloša Jovanovića"

Komentari

Autor: Fonet

25/12/2023

-

16:31

Obradović se vraća lokalnoj politici: "Građani hteli neke druge političare, sramotno deluje ponašanje Miloša Jovanovića"
Boško Obradović - Copyright FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Doskorašnji predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se vraća u lokalnu politiku u Čačku i da je ostao dužan svom rodnom gradu.

"Nakon ove današnje konferencije za medije u Čačku ukinuću bilo kakve javne i medijske nastupe, tako da molim predstavnike medija da se za republičke teme obrate nadležnima u Srpskom pokretu Dveri", rekao je Obradović.

On je dodao da je rekao sve što je znao i da je uradio sve što je mogao.

"Građani Srbije su hteli neke druge političare koji su ih toliko puta izvarali, kako u vlasti tako i u opoziciji. Najbolji primer su najnovije akcije opozicije u Beogradu, koje kasne pune četiri godine i kopiraju ono što su Dveri tada pokušavale: od demonstracija do štrajka glađu, kada ostali to nisu želeli da podrže samo zato što su ih Dveri predvodile", rekao je Obradović.

Po njegovim rečima to je tada proglašavano za nasilje, a danas je opoziciona borba i dodao da je licemerje drugo ime srpske politike.

"Posebno sramotno deluje ponašanje Miloša Jovanovića koji se pre izbora pored zakletve Đilasu zaklinjao i da će posle izbora pozvati građane na proteste ako bude prekršena izborna volja građana, a danas priznaje rezultate izbora i nema ga nigde na ulici jer ga ni do sada nije bilo nikada i nigde u opozicionoj borbi. On je bio i ostao lažnjak i miljenik sistema, a odnedavno i američke i britanske ambasade" naglasio je Obradović.

Dodao je i da se nosilac liste "Mi glas iz naroda" Branimir Nestorović svrstava na stranu jedne "nedemokratske, izdajničke i korumpirane vlasti".

"Za koju je otvoreno rekao da je pokrala i njihove glasove na svim biračkim mestima gde nisu imali članove biračkih obora. Ali, ko gubi, po mom mišljenju, nema pravo da se ljuti. Građani sada imaju njih za koje su glasali da ih predvode jer nisu želeli i verovali Dverima i meni uprkos 12 godina naše žrtve i borbe protiv režima", dodao je Obradović.

Dodao je i da su, za razliku od pomenutih, koji nikada nisu organizovali niti jedan protest protiv vlasti Dveri "hapšene, prebijane, rušene iznutra i medijski satanizovane".

"Meni ostaje još jedna velika politička bitka, a to su lokalni izbori u mom rodnom gradu Čačku. Zbog velikih republičkih tema zanemario sam grad u kome sam rođen i fizički i politički, u kome sam pod svojim imenom i prezimenom na čelu Dveri zajedno sa svojim saborcima iz gradske organizacije u Čačku na prošlim lokalnim izborima na kojima smo učestvovali 2016. godine osvojio 25 odsto glasova", rekao je Obradović.

Istakao je i da se teško ogrešio o Čačak i da koristi priliku da se na poslednjem javnom obraćanju izvini svojim sugrađanima.
 

Komentari (0)

Srbija