Politika

Završen jedanaesti protest koalicije "Srbija protiv nasilja": Građani šetali do zgrade RTS-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2023

-

18:11

Završen jedanaesti protest koalicije "Srbija protiv nasilja": Građani šetali do zgrade RTS-a
Euronews/Aleksandar Lukić - Copyright Euronews/Aleksandar Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Završen je jedanaesti protest dela opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu. Građani su se najpre okupili ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) zahtevajući poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodne krađe, nakon čega su protest nastavili ispred zgrade RTS-a

Kako javlja reporter Euronews Srbija protest opozicije je završen, a građani koji su došli do zgrade RTS-a su se razišli. 

Neposredno pre šetnje do RTS-a, okupljenima su se obratili nosioci liste "Srbija protiv nasilja" - Jelena Milošević i Miroslav Aleksić. 

Euronews Srbija
Euronews Srbija

U međuvremenu jedan od organizatora protesta iz neformalne organizacije "Mladi - Borba" Nikola Ristić saopštio je na društvenoj mreži X da će sutra započeti dvadesetčetvoročasovnu blokadu u Beogradu.

On je pozvao na okupljanje ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (raskrsnica Kneza Miloša i Birčaninove) sutra u podne.

Iako je Republička izborna komisija najavila ponovljanje izbora na 35 biračkih mesta koji su zakazani za 30. decembar, jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić izjavio je za Euronews Srbija da njegova koalicija neće učestvovati na ponovljenim izborima u subotu. 

"Naši zahtevi za ponavljanje izbora nisu prihvaćeni i dok se ne reši to, nećemo imati nameru da učestvujemo u farsi. Izbori su pokradeni, pogotovo u Beogradu. Mi tražimo poništavanje izbora, ne možemo učestvovati na nečemu i davati legitimitet, a mi tražimo da se izbori ponište, zato što se dogodila krađa kakva do sada nije viđena u Srbiji", poručio je tom prilikom Aleksić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija