Politika

Nikodijević: Pozivam Nestorovića da sa SNS-om i SPS-om formira vlast u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2024

-

12:20

Nikodijević: Pozivam Nestorovića da sa SNS-om i SPS-om formira vlast u Beogradu
Nikola Nikodijević - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Član Privremenog organa grada Beograda i predsednik Gradskog odbora SPS  Nikola Nikodijević rekao je danas da SNS i SPS imaju zajedno 54 odborničkih mandata i pozvao nosioca liste "Mi, glas iz naroda" Branimira Nestorovića da sa njima  formira vlast u glavnom gradu.

"Mislim da su SNS, kao apsolutni pobednik ovih izbora, i SPS dali dobar izborni rezultat. Imamo zajedno 54 mandata. Pozivamo gospodina Branimira Nestorovića, da, ukoliko bude želeo, sa nama formira vlast. Ukoliko bude zajedničkog dogovora nećemo ići na izbore, a ukoliko ne bude ići ćemo. Čuli ste i predsednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića", rekao je Nikodijević odgovarajući na pitanje novinara "da li je Beograd bliži formiranju nove vlasti ili novim izborima", tokom obilaska prvorođenih beba novoj godini.

On je podsetio da su u subotu okončani izbori na svim biračkim mestima u Beogradu.

"Čekamo proglašenje izbornih rezultata. Nakon toga počinju da teku zakonski rokovi za konstituisanje Skupštine. U Beogradu to podrazumeva potvrđivanje mandata, i izbor predsednika i sekretara i rok je 30 dana", objasnio je on. 

Nikodijević je naglasio da ono što je najvažnije u ovom trenutku za Beograd jeste da grad normalno funkcioniše, odnosno da funkcionišu komunalne službe, dečje ustanove, da rade javna preduzeća, da grad ima normalno snabdevanje toplom energijom, da saobraćaj funkcioniše i da javne komunalne službe dobro rade.

"Naravno, bolje je kada imate i Skupštinu, kada imate odbornike, kada imate veće i kada imate veći broj ljudi koji učestvuju u tom svakodnevnom radu", napomenuo je Nikodijević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija