Politika

Rode: Drago mi je što će Vučić i Kurti biti prisutni u Davosu

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2024

-

10:55

Rode: Drago mi je što će Vučić i Kurti biti prisutni u Davosu
Jorn Rode - Copyright Deutsche Botschaft Pristina/Ambasada Nemačke u Prištini

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode izjavio je da mu je drago što vidi da će na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu biti prisutni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Počinje Davos. S obzirom na to da su sve ključne teme relevantne, 'Postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu' je posebno relevantno za Kosovo, dijalog Kosova i Srbije i ceo region Zapadnog Balkana. Drago mi je da vidim da će i Kurti i Vučić biti prisutni", napisao je Rode na platformi X.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu biće održan od 15. do 19. januara i ugostiće više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera Svetskog ekonomskog foruma, kao i lidere civilnog društva, stručnjake, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinske agencije.

Na forumu će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić pošto je svrstan među tridesetak vodećih svetskih političara koji će biti na skupu.

Ključne teme foruma u Davosu su "Postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu", "Stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru", "Veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo" i "Dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju", navodi se na veb stranici te organizacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija