Politika

Fotografije sa mesta eksplozije u Kruševcu: Gašić obišao "Trajal", MUP radi na utvrđivanju uzroka nesreće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/01/2024

-

16:23

Fotografije sa mesta eksplozije u Kruševcu: Gašić obišao "Trajal", MUP radi na utvrđivanju uzroka nesreće
Fotografije sa mesta eksplozije u Kruševcu: Gašić obišao "Trajal", MUP radi na utvrđivanju uzroka nesreće - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas fabriku "Trajal" u Kruševcu, gde se jutros dogodila eksplozija i izrazio duboko žaljenje povodom ovog tragičnog događaja u kojoj je osamnaestogodišnji mladić izgubio život, dok su četiri osobe povređene.

Ministar Gašić razgovarao je sa rukovodstvom ove fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Kruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće i poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije.

Tanjug

Nesreća se dogodila u 9 časova u pogonu za mešanje raketnog goriva, a pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu izašli su odmah na mesto događaja, lokalizovali i potom ugasili požar koji je izbio usled eksplozije.

Trajal: Istražiće se detalji nesreće u kojoj je poginuo radnik

Kruševčka korporacija Trajal saopštila je da se pored preduzetih svih mera zaštite na radu u Pogonu za proizvodnju goriva trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije jutros u 9.00 časova dogodila eksplozija u kojoj je jedna osoba izgubila život, a da će stručne službe istražiti detalje nesreće.

"Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama. Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zahvaljujući brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trajal Korporacije povređeni zbrinuti i ugašen požar.

Oni navode da je Pogon za proizvodnju gorive trake radio uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

"Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja", navodi se u saopštenju kabineta generalnog direktora.
 

Komentari (0)

Srbija