Politika

U Zvečanu uklonjen bilbord sa fotografijama počasnih građana: Među njima Vučić, Đoković i Putin

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

25/01/2024

-

14:26

U Zvečanu uklonjen bilbord sa fotografijama počasnih građana: Među njima Vučić, Đoković i Putin
U Zvečanu uklonjen bilbord sa fotografijama počasnih građana: Među njima Vučić, Đoković i Putin - Copyright Printskrin/Facebook/Xhelal Sveçla

veličina teksta

Aa Aa

Bilbord sa slikama počasnih građana Zvečana, koji se nalazio pored magistralnog puta od Zvečana prema Leposaviću, uklonila je danas Kosovska policija, uz prisustvo prištinskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svećlje i ministra lokalne samouprave Eljberta Krasnićija.

"U Zvečanu su danas uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u Republici Kosovo. Ovim bilbordima i slikama fašista i agresora, poput Vladimira Putina i protivnika naše države, neće biti mesta u našoj državi. Jedini simbol Srbije u okviru Kosova biće srpska ambasada u Prištini”, govorio je Svećlja u vreme uklanjanja bilborda, direktno prenoseći “događaj” preko svoje zvanične Fejsbuk stranice.

Printskrin/Facebook/Xhelal Sveçla

 

Među počasnim građanima Zvečana su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ruski predsednik Vladimir Putin, hirurg Zoran Krivokapić, srpski dplomata Jugoslav Kostić, bivši direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, direktor Odbora za pomoć KiM u Banjaluci, Momčilo Arlov, ali i najbolji svetski teniser Novak Đoković čija porodica vodi poreklo iz Zvečana.

 

 

 

Komentari (0)

Srbija