Politika

Lajčak sutra u Beogradu, sastaje se sa Vučićem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/01/2024

-

12:18

Lajčak sutra u Beogradu, sastaje se sa Vučićem
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

To je navela Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Sastanak će, kako se dodaje u saopštenju, biti održan u 12.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Poslednji put Lajčak je boravio u Beogradu na sastanku sa predsednikom Srbije sredinom novembra prošle godine.

Predsednik Vučić je na sastanku istakao da je Srbija uvek spremna na dijalog, za poštovanje svega potpisanog i dogovorenog i ponovio da se Srbija zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM, saopštila je tada nakon sastanka Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je ponovio i da se naša zemlja zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM, dodala je tada u saopštenju Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Još jednom, kako su dodali, Vučić je detaljno upoznao specijalnog predstavnika EU sa težinom situacije sa kojom se suočavaju Srbi, kako severno, tako i južno od Ibra, izrazivši, pritom, nadu da će u daljem procesu dijaloga doći do rezultata. Tokom tog susreta, predsednik Srbije je insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, a razgovaralo se i o drugim važnim temama u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija