Politika

Brnabić razgovarala sa ruskim ministrom zdravlja Muraškom: Ulaganja u zdravstvo jedan od ključnih prioriteta Vlade

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2024

-

18:20

Brnabić razgovarala sa ruskim ministrom zdravlja Muraškom: Ulaganja u zdravstvo jedan od ključnih prioriteta Vlade
Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom zdravlja Ruske Federacije Mihailom Muraškom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je Murašku prenela zahvalnost na kontinuiranoj podršci Moskve očuvanju teriorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Kada je u pitanju unapređenje zdravstvenog sistema Srbije, Brnabić je istakla da će ulaganja u ovaj sektor ostati jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, navodeći da će podrška biti nastavljena, kako kroz kroz finansijsku podršku, tako i ulaganja u inovacije i digitalizaciju ovog sistema.

Predstavljajući rezultate koje njegova zemlja ostvaruje, ministar zdravlja Ruske Ferderacije, istakao je važnost unapređenja primarne zdravstvene zaštite, podrške razvoju inovacija, kao i digitalizacije zdravstvenog sistema koji daje izuzetne benefite.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ

 

Ministar Muraško naglasio je da su za precizniju dijagnostiku i efikasnije lečenje pacijenata neophodna ulaganje u proizvodnju inovativnih lekova.

U okviru dvodnevne posete, sa delegacijom Ruske Federacije u Srbiji borave i predstavnici najznačajnijih zdravstvenih institucija te zemlje - Federalne državne budžetske ustanove (FDBU) „Nacionalni medicinski istraživački centar radiologije (NMIC), FDBU „NMIC onkologije N. N. Petrov“, Ruske dečije kliničke bolnice, Ruskog nacionalnog istraživačkog medicinskog univerziteta N. I. Pirogov, „NMIC hirurgije A. V. Višnjevskij“, „Rusatom Healthcare“ – ustanove za razvoj i međunarodno poslovanje i Asocijacije ruskih farmaceutskih proizvođača.

Sastanku je prisustvovala ministarka zdravlja Srbije Danica Grujučić, kao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija