Politika

Đurić senatoru Riketsu: Zabrinut sam zbog jednostranih poteza Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

23:40

Đurić senatoru Riketsu: Zabrinut sam zbog jednostranih poteza Prištine
Đurić senatoru Riketsu: Zabrinut sam zbog jednostranih poteza Prištine - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Džravama Marko Đurić razgovarao je sa novoizabranim članom Komiteta za Evropu u Senatu SAD, Pitom Riketsom o aktuelnim političkim i bezbednosnim prilikama u našem regionu i preneo mu zabrinutost zbog jednostranih poteza Prištine.

Đurić je ukazao da nastavak jednostranih i nekonstruktivnih odluka dovodi do sve većeg udaljavanja od pregovaračkog stola, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

"Prioritet nam je naš narod i njegov status na Kosovu i Metohiji. Provokativni potezi Prištine zasnovani su na samovolji jednog čoveka, čiji je isključivi cilj progon srpskog stanovništva iz naše južne pokrajine“, podvukao je Đurić.

Đurić je podsetio sagovornika da je Beograd ispunio svaku obavezu predviđenu svim dosada potpisanim sporazumima i dogovorima, dok Priština već skoro punih 11 godina ne formira Zajednicu srpskih opština i nastavlja da se suprotstavlja svakoj težnji ka kompromisnom rešenju.

Pored razmene mišljenja o međunarodnim pitanjima u Evropi i svetu, ambasador Đurić je sa senatorom Riketsom razgovarao i o sve jačim ekonomskim odnosima Srbije i SAD, budućim perspektivama inicijative "Otvoreni Balkan", kao i o aktuelnim energetskim i infrastrukturnim projektima u našoj zemlji, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija