Politika

Zajedno: Nećemo prisustvovati sednici Skupštine, Jovanović: Ne otkrivamo odluku

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2024

-

19:45

Zajedno: Nećemo prisustvovati sednici Skupštine, Jovanović: Ne otkrivamo odluku
Zajedno: Nećemo prisustvovati sednici Skupštine, Jovanović: Ne otkrivamo odluku - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Stranka Zajedno je danas pismom obavestila partnere iz evropske porodice zelenih partija da neće prisustvovati konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Srbije koja je zakazana za 6. februar.

Oni smatraju i da koalicija "Srbija protiv nasilja" na čijoj listi su nastupali na izborima ne treba da se pojavi na sednici Skupštine, da bi se izbeglo, kako kažu, "davanje legitimiteta vlastima u Srbiji" koje su prema njihovoj tvrdnji izvršile "izbornu krađu".

Stranka Zajedno navodi da je jedan od njihovih partnera u koaliciji već odlučio da ne prisustvuje konstitutivnoj sednici, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za list "Danas" da je koalicija "Srbija protiv nasilja" na današnjem sastanku donela odluku povodom konstitutivne sednice Skupštine Srbije, ali da ne žele da je otkriju.

On je rekao da je sastanak bio uspešan i da će članice koalicije SPN nastupiti jedinstveno.

Članovi koalicije Srbija protiv nasilja dobili su poziv Evropskog parlamenta da prisustvuju sednici tog tela 8. februara kada se bude raspravljalo o izborima u Srbiji i usvajala rezolucija, a poziv je potpisala poslanica iz stranke Zelenih Viola Fon Kramon.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija