Politika

Direktor Pošte Srbije pisao ambasadorima zemalja Kvinte zbog dešavanja na Kosovu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2024

-

15:11

Direktor Pošte Srbije pisao ambasadorima zemalja Kvinte zbog dešavanja na Kosovu
Direktor Pošte Srbije pisao ambasadorima zemalja Kvinte zbog dešavanja na Kosovu - Copyright Pošta Srbije

veličina teksta

Aa Aa

V.d. direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kojem je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu u Goraždevcu na Kosovu.

U saopštenju Pošte Srbije navodi se da oni najoštrije osuđuju hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijeve policije. 

"Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima", navedeno je u saopštenju.

Vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u Pošti Srbije privedeni su od strane kosovske policije.

"To jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje. Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja", navode.

Dodaju da dešavanja u Goraždevcu ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima te srpske enklave , kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja", navedeno je u saopštenju.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija