Politika

Oglasili se iz misije Gvajane: Primili smo zahtev Srbije za hitnu sednicu SB UN, dobićete informaciju čim se zakaže

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

08:03

Oglasili se iz misije Gvajane: Primili smo zahtev Srbije za hitnu sednicu SB UN, dobićete informaciju čim se zakaže
Oglasili se iz misije Gvajane: Primili smo zahtev Srbije za hitnu sednicu SB UN, dobićete informaciju čim se zakaže - Copyright Tanjug/Zoran Colić

veličina teksta

Aa Aa

Misija Gvajane, zemlje koja predsedava Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, primila je zahtev Srbije za zakazivanje vanredne sednice tog tela zbog situacije na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Glasu Amerike u toj misiji.

"Srbija je poslala pismo predsedavajućem Saveta bezbednosti koje će se naći pred članovima ovog tela. Dobićete infrmacije čim se sednica zakaže", navela je portparolka misije Gvajane.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas u Rimu da je šef stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama Nemanja Stevanović predao zahtev za održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti predsedavajućem.

"Taj zahtev se može usvojiti i bez glasanja, znači bez primedbi, ali ako neko zatraži, može i da se glasa o svemu tome, zato što je to praksa koja je uvedena u poslednjim godinama. Mi računamo na situaciju takvu da bi sve zemlje trebalo same od sebe prihvatiti održavanje ove sednice", rekao je Dačić. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija