Politika

Brnabić u poseti Leskovcu, Vlasotincu i Crnoj Travi: Imamo ambiciozne planove za Jablanički okrug

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

12:13

Brnabić u poseti Leskovcu, Vlasotincu i Crnoj Travi: Imamo ambiciozne planove za Jablanički okrug
Brnabić u poseti Leskovcu, Vlasotincu i Crnoj Travi: Imamo ambiciozne planove za Jablanički okrug - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Predrag Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić dvodnevnu posetu Jablaničkom okrugu nastavila je obilaskom Leskovca, Vlasotinca i Crne Trave gde je poručila da Vlada Srbije ima ambiciozne planove za taj okrug.

Predsednica vlade rekla je da joj znači da razgovara sa građanima i da na licu mesta vidi šta je urađeno i koji su prioriteti.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Predrag Vučković

 

Tokom posete Opštoj bolnici rekla je da je dosta urađeno u zdravstvenim insitucijama i u Leksovcu i Vranju.

Naglasila je da u leskovačkoj bolnici uskoro počinje druga faza radova koja podrazumeva kompletnu rekonstrukciju i nabavku dodatne opreme, što će, kako je dodala, koštati 42 miliona evra.

Podsetila je da je u prvoj fazi rađeno na energetskoj efikasnosti - saniran je krov, zamenjeni su prozori, sređena je fasada na Opštoj bolnici.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Predrag Vučković

 

“Imamo ambiciozne planove. Poseta okruzima mi pomaže, a nakon Nišavskog i Pčinjskog uskoro se spremam za Toplički okrug, pomaže mi da na terenu vidim prioritete šta je ono što ljudi misle o našem radu, šta su njihovi osnovni prioriteti“, rekla je predsednica Vlade.

Dodala je da se nekada prioriteti lokalne samouprave i građana razlikuju i da to želi da čuje.

Navela je da su građani Medveđe, gde je juče bila, jako zadovoljni ulaganjem u Sijarinsku banju.

I ceo kompleks, kako dodaje, treba da se obnovi, a ostaje pitanje da li ga privatizovati ili ostaviti u većinskom vlasništvu PIO fonda.

Plan je, prema njenim rečima, i da se uloži oko 400 miliona u Caričin grad i da sa ministarkom Jadrankom Joksimović nađe način da se za to obezbede evropski fondovi.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Predrag Vučković

 

Sve su to stvari koje imaju ogroman potencijal, svako ulaganje će se višestruko vratiti rekla je Brnabić za TV Prva.

Predsednica vlade podsetila je i na inicijativu za put preko Radan planine, koji bi povezao Kuršumliju i Ðavolju Varoš, Sijarinsku banju pa i Carični grad.

Brnabić je u Leskovcu nakon obilaska Opšte bolnice razgovarala sa menadžmentom, obišla i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Bogojevce.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Predrag Vučković

 

Predsednica Vlade obići će i u radove u Bulevaru Nikole Pašića a u Vlasotincu Tehničku školu. Prisustvovaće i otvaranju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Siniša Janjić". U Crnoj Travi obići će i pogon "Jumka".

Brnabić je u ponedeljak posetila Sijarinsku banju, Lebane i Bojnik, gde je, kako je podsetila obišla i najmoderniju farmu svinja, koju je otvorio mladi bračni par i gde bi trebalo da se napravi regionalni edukativni centar za obnovu i digitalizaciju stočarstva.

Komentari (0)

Srbija