Politika

Vučić posle sednice o KiM u Njujorku: Ovo je mala, ali značajna pobeda Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/02/2024

-

23:40

Vučić posle sednice o KiM u Njujorku:  Ovo je mala, ali značajna pobeda Srbije
Vučić posle sednice o KiM u Njujorku: Ovo je mala, ali značajna pobeda Srbije - Copyright Printscreen Youtube/ Tanjug News Agency official

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zadovoljan onim što je čuo večeras na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN i istakao da su poruke Srbije bile sadržajne i jasne, odgovorne i ozubiljne.

"Videli ste na kraju argumentaciju koja se zasiva na velikoj mržnji, opozicionaru Sanduloviću. Kada ne možete da odgovorite zašto nema ZSO, o napadima na Srbe, o tome zašto maltretirate zaposlene u srpskim ambulantama, kakva je to robusna demokratija gde je izlaznost tri odsto, morate da krenete sa uvredama. Dobro je što nisu imali argumentaciju", rekao je on novinarima nakon sednice.

Prema njegovim rečima tek će izanalizirati sednicu ali da misli da na srpskoj strani ima sedam od 15 zemalja.

"Po govoru predstavnika nekih zemalja rekao bih da smo u pravu. Zadovoljan sam onim što sam čuo. Najviše na strani Prištine, su bili Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen korektnim istupom Francuza, izuzetnim istupom Alžira, Kine, Ekvadora, Rusije, Mozambika.... ", dodao je  Vučić.

On je rekao da je tokom sednici dao sve od sebe i da je "Srbija ostvarila malu, ali značajnu pobedu".

"Imao sam sat vremena samo da obučem odelo. U avionu sam se pripremao za nastup. Ovde smo se borili za svoju zemlju, a neki drugi protiv naše zemlje. Ovo je jedna mala, ali značajna pobeda Srbije", rekao je on. 

Vučić je rekao da je nastavak dijaloga moguć, ako se formira Zajednica srpskih opština na koju naš narod čeka 11 godina.

On je pomenuo i da je američki predstavnik na sednici rekao da SB UN nije mesto za razgovor o KiM.

"Nažalost, zahvaljujući odlukama iz 2010. godine, ovo mesto nije bilo važno za odlučivanje o KiM. Ja sam srećan i zahvalan i Amerikancima što smo na kraju imali otvorenu sednicu. Jer kod njih se inače uvek samo čuje ono što Kurti govori, a ovu našu argumentaciju gotovo nikada nisu mogli da čuju", rekao je Vučić i dodao da se večeras na SB UN Srbija borila, a ne Aleksandar Vučić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija