Politika

Lučić: Telekom obezbeđuje povoljne pakete za pripadnike Vojske, bilo bi lepo da drugi sistemi slede naš primer

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

12:26

Lučić: Telekom obezbeđuje povoljne pakete za pripadnike Vojske, bilo bi lepo da  drugi sistemi slede naš primer
Vladimir Lučić - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija potpisala Protokol o saradnji sa Ministarstvom odbrane po kojem će pripadnicima Vojske Srbije biti omogućene određene pogodnosti, odnosno biće im ponuđen telefonski paket za njihovu komunikaciju međusobno, kao i sa članovima porodice.

On je kazao da zaposleni u Vojsci Srbije koji su u aktivnom služenju, ako žele da otvore novi ili da pređu, jer već imaju neki paket, samo treba da dođu u neku od poslovnica Telekoma i to zatraže.

Kako je naglasio, u taj paket, pripadnici Vojske Srbije mogu da umreže još dva člana svoje porodice jer će imati pravo na ukupno tri kartice.

"Procedura je vrlo jednostavna i to će, verujem, doprineti dodatnom poboljšanju i podizanju životnog standarda pripadnika Vojske Srbije i njihovih porodica", rekao je Lučić za televiziju Prva.

On je podsetio da je Vojska Srbije verni klijent MTS-a preko 20 godina i da je taj mobilni operater, kada je krenuo sa radom, imao ograničenu pokrivenost, a da je jedan od prvih sistema koji je prešao u njegovu mobilnu mrežu upravo bila Vojska Srbije.

"Mislim da ne postoji prirodnija poslovna odluka od ove da pripadnicima vojske, s obzirom na njihov značaj za Srbiju, ponudimo jedan povoljan paket. Nadam se i bilo bi lepo da i neki drugi sistemi slede naš primer", rekao je Lučić.

Razvoj 5G mreže jedan od prioriteta

Direktor Telekoma je naglasio da je jedan od prioriteta te kompanije i razvoj 5G mreže i da je potpuno sigurno da će i vojska krenuti u transformaciju, gde će biti više robotizacije, raznih vrsta dronova i da će joj ta tehnologija biti bitna za razvoj.

"Jedan od bitnih elemenata 5G mreže su tzv. privatne mreže, jer ne samo Vojska Srbije, nego i veliki poslovni sistemi imaće od operatera izgrađene mreže samo za njih koje će onda oni koristiti faktički za robotizaciju svojih procesa", rekao je Lučić.

Tanjug/Telekom Srbija

 

Komentarišući to što je Telekom i dalje na meti medija kojima je vlasnik konkurencija, Lučić je naveo da će, bez obzira što oni osporavaju poslovni uspeh Telekoma, ta kompanija biti još jača i da će ove godine imati prihode od preko dve milijarde evra.

"Da razuverim one koji stvarno veruju našoj konkurenciji preko njihovih kanala, ovde će doći do pregrupisavanja tržišta i neki operateri će se prodati, a Telekom će u tom pregrupisavanju biti još jači i mi ćemo imati prihod ove godine preko dve milijarde evra. Pre nekoliko godina malo ko je verovao da mi možemo uopšte i da krenemo, da povećamo prihod i profitabilnost, a kamoli da dođemo do takvih velikih cifara", rekao je Lučić.

Projekti u dijaspori i partnerstva sa svetskim institucijama

On je naglasio i da projekti Telekoma u dijaspori idu dobro, a da reputaciju i dobro poslovno stanje kompanije potvrđiju i partnerstva koja su sklopljena sa svetskim finansijskim institucijama. 

"Mi smo prošle godine, u godini velike finansijske krize, kad su finansijske institucije bile vrlo oprezne koga će finansirati i podržavati, sa četiri velike finansijske institucije sklopili partnerstva, a to su Bank of America, Deutsche Bank, Srpska Banka i IBRD", rekao je Lučić.

Podsetio je i da je Telekom ove godine započeo razgovore sa Američkom izvoznom bankom i da će biti druga firma u svetu koja će u imati njihovu podršku za razvoj 5G i optičke mreže. 

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Srbija