Politika

Arifi: Kurti nije ni prijatelj, ni partner SAD, uskoro će se videti posledice

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

21:32

Arifi: Kurti nije ni prijatelj, ni partner SAD, uskoro će se videti posledice
Arifi: Kurti nije ni prijatelj, ni partner SAD, uskoro će se videti posledice - Copyright Prinstscreen YouTube/T7

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi upozorio je danas da će se uskoro videti posledice politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji, po njegovom mišljenju, nije ni prijatelj, ni partner Sjedinjenih Američkih Država.

Arifi je, u objavi na platformi X, naveo da su se takvi stavovi poslednjih dana mogli čuti i od samih američkih i međunarodnih ambasadora.

"Kuda vodi ova bezglava aleja zastranjene Kurtijeve vlade, kao i posledice ovog odvraćanja od albanske nacionalne politike, videće se uskoro”, napisao je Arifi.

Američki zvaničnici oštro su regovali na odluku Prištine o zabrani dinara na KiM.

Stejt department saopštio je 1. februara, kada je ta odluka centrale banke u Prištini stupila na snagu da su SAD duboko razočarane tom odlukom i da od Prištine traže da odloži njeno sprovođenje.

Pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O'Brajen izjavio je ranije ove nedelje da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i istakao da prištinske vlasti treba da povuku tu odluku.

On je rekao da je Priština zabranom dinara dovela u pitanje partnerstvo sa SAD, jer je tu odluku donela uprkos protivljenju Vašingtona.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer ponovio je u četvrtak poziv prištinskim vlastima da odlože odluku o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji i rekao da je situacija sa dinarom uticala na partnerstvo SAD sa tzv. Kosovom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija