Politika

Vučić se sastao sa delegacijom američkih senatora: "Dug, otvoren i sadržajan razgovor"

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2024

-

10:17

Vučić se sastao sa delegacijom američkih senatora: "Dug, otvoren i sadržajan razgovor"
Vučić se sastao sa delegacijom američkih senatora: "Dug, otvoren i sadržajan razgovor" - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Minhenu imao dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima Džin Šahin, Pitom Riketsom i Krisom Marfijem.

"Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa", napisao je predsednik Srbije na instagram profilu budućnostsrbijeav.

Vučić je naveo da je ponovio veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine, koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva.

"Naglasio sam potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja", naglasio je predsednik Srbije.

Instaram/buducnostsrbijeav

 

On je naveo da je, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sa američkim senatorima razgovarao i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO 2027.

"Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima", naglasio je Vučić.

Osim tog sastanka, predsednik Vučić danas će imati niz sastanaka. Drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije predsednik Vučić sastaće se sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućm Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija