Politika

Milica Đurđević Stamenkovski: Nije bilo razgovora o ulasku u vladu, ali jeste o mogućoj saradnji

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2024

-

11:18

Milica Đurđević Stamenkovski: Nije bilo razgovora o ulasku u vladu, ali jeste o mogućoj saradnji
Milica Đurđević Stamenkovski: Nije bilo razgovora o ulasku u vladu, ali jeste o mogućoj saradnji - Copyright FoNet/TV FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je  da nije imala razgovore o ulasku u novu Vladu Srbije, ali da se razgovara o mogućoj saradnji.

"Razgovora o ulasku u vladu, ja sam otvoreno to rekla i ponoviću, nije bilo, ali razgovaramo o oblicima moguće saradnje", rekla je Đurđević Stamenkovski za TV Prva ogovarajući na pitanje da li će biti deo nove Vlade Srbije.

Ona je naglasila i da nikada nije isključila mogućnost da bude deo, kako je rekla, "one vlade koja bi čuvala suverenitet Republike Srbije, koja bi negovala identitet našeg naroda, koja bi se borila za očuvanje tradicionalnih vrednosti, koja bi bila naslonjena na naš narod u regionu i koja bi se zalagala da se ne primene oni sporazumi koji zaokružavaju kosovsku nezavisnost".

Na pitanje da li je to vlada koju bi predvodila SNS ona je rekla da vlada koja bi se formirala u budućnosti mora da preuzme odgovornost i da je sada trenutak za to.

"Nikada nisam imala ambiciju da negde figuriram. Ne smatram da političare čini funkcija, već da političari, odnosno ljudi, treba da daju na težini funkciji koju obavljaju. Ukoliko budem bila deo vlade, građani znaju da će moje reakcije temeljiti pre svega na neposrednoj komunikaciji sa njima, da neću vreme provoditi u fotelji i da ću biti u razgovoru sa građanima", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Na pitanje da li će politička stranka na čijem je čelu uzetu učešće u "Narodnom pokretu za državu" koji se najavljuje, ocenila je da vidi sebe u svim onim političkim formatima u kojima se govorilo o čuvanju suvereniteta Kosova i Metohije i porodičnih vrednosti.

"Čekaju nas razgovori u vezi sa tim pokretom i mi ćemo razgovarati. O tome nema dileme. U zavisnosti od odgovora na sva ova pitanja, videćemo da li ćemo u tom političkom formatu imati važnu i značajnu ulogu ili ćemo svojoj zemlji u nekim drugim formatima dati doprinos. Ali nema dileme da ćemo o tome razgovarati, da smo otvoreni za taj razgovor, vrlo to direktno kažem", rekla je ona.

Kako je istakla, pokret za narod i državu može da bude najozbiljnija i najmasovnija politička organizacija od uvođenja višeparlamentarnog sistema. Ona je ocenila da politička ideja Zavetnika preživela bez obzira na izborni rezultat koji nije povoljan.

"Naši birači su dali poverenje našoj stranci verujući da ćemo mi doći u priliku da naš program sprovodimo. Cilj svake političke stranke je da primeni svoj program. I mi nikada nismo želeli da se obavežemo na to da ćemo ostati u konfornoj opozicionoj poziciji odakle ćemo samo kritikovati i bežati od odgovornosti. Jer danas je vrhunski patriotizam preuzeti odgovornost bez obzira na različite napade koji dolaze", istakla je ona.

Đurđević Stamenskovski je naglasila da se pokret Zavetnici trudio da bude konstruktivan u svim pitanjima koje se tiču građana Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija