Politika

Vučić sa Mišelom: Imali smo važan razgovor o odnosima Srbije i EU, situaciji na KiM i ubrzanju evropskog puta

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2024

-

17:34

Vučić sa Mišelom: Imali smo važan razgovor o odnosima Srbije i EU, situaciji na KiM i ubrzanju evropskog puta
Vučić sa Mišelom: Imali smo važan razgovor o odnosima Srbije i EU, situaciji na KiM i ubrzanju evropskog puta - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Tanjug/AP/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

On je rekao da je sa Mišelom imao dobar i važan razgovor "o odnosima Srbije i EU, situaciji na KiM, perspektivama za ubrzanje našeg evropskog puta, kao i o realizaciji EU Plana za rast Zapadnog Balkana".

"Ponovio sam posvećenost Srbije nastavku reformskog i evrointegracionog procesa i izrazio očekivanje da ćemo u narednim mesecima biti u prilici da napravimo nove korake na putu ka punopravnom članstvu u EU", naveo je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Vučić i Mišel su, kako se dodaje, razgovarali i o EU Planu rasta za Zapadni Balkan koji bi trebalo da ojačana i približi naše ekonomije i društva, kao i o nastavku rada na važnim zajedničkim infrastrukturnim projektima koji doprinose boljem životu svih naših građana.

Mišel: Sa Vučićem o putu Srbije ka EU, plan rasta će ubrzati integraciju

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o putu Srbije ka Evropskoj uniji, dodavši da će plan rasta ubrzati integraciju.

"Novi zamah u procesu proširenja EU pruža mogućnost za Srbiju i Zapadni Balkan da napreduju, dok će Plan rasta ubrzati integraciju", napisao je Mišel na društvenoj mreži X.

Dodao je da je "sada vreme za akciju" i da je budućnost regiona u Evropskoj uniji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija