Politika

Delegacija Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove u poseti Narodnoj skupštini Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

19:14

Delegacija Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove u poseti Narodnoj skupštini Srbije
Delegacija Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove u poseti Narodnoj skupštini Srbije - Copyright Tanjug/Dragan Stojanović

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC), na čelu sa predsednikom Majklom Tučinom, boravila je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je zajednički pozdravljena dosadašnja saradnja sa AIPAC i iskazana spremnost Skupštine Srbije da dodatno intezivira svoje aktivnosti i kontakte sa izraelskim Knesetom i američkim Kongresom, kao i da se na taj način osnaže partnerstva u brojnim oblastima od interesa.

Tokom sastanka sa Vladimirom Orlićem, Marinom Raguš i Milovanom Drecunom, sagovornici su konstatovali da je prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda iskreno i tradicionalno, dokazano u vremenima najtežih izazova, navodi se u saopštenju Narodne Skupštine.

Orlić je tokom razgovora podvukao da je Srbija snažno orijentisana na sopstveni sveobuhvatni razvoj, nastavak postizanja uspeha u svim sferama i u uslovima ozbiljnih bezbednosnih izazova na prostoru KiM - na očuvanje mira i stabilnosti za sve.

"Čuli ste to od predsednika Srbije Aleksandra Vučića na nedavno održanoj sednici SB UN: po svim definicijama međunarodnog javnog prava, nad Srbima na KiM sprovodi se zločin protiv čovečnosti. Potrebno je urgentno zaustaviti teror i omogućiti ljudima normalan život", rekao je Orlić.

On je istakao da je za napredak neophodan mir, a Srbija ima velike planove za razvoj ekonomije, infrastrukture i kvaliteta života kroz projekat "Skok u budućnost - EXPO 2027".

"Želimo da u tome sarađujemo sa svim svojim prijateljima", poručio je Orlić.

Članovi delegacije Američko-jevrejskog komiteta su na sastanku istakli ulogu parlamenata u intenziviranju zajedničkog rada između Srbije, SAD i Izraela i pozdravili su saradnju sa institucijama naše zemlje, iskazali spremnost i izneli konkretne predloge za njeno dodatno unapređenje u budućnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija