Politika

Poslanik slovenačkog parlamenta: Izbori u Srbiji bili slobodni i pošteni, brinu me nepromišljene izjave Grošelja

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

21:23

Poslanik slovenačkog parlamenta: Izbori u Srbiji bili slobodni i pošteni, brinu me nepromišljene izjave Grošelja
Tanjug/STR - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik slovenačkog parlamenta  Dejan Kaloh, koji je bio u posmatračkoj misiji OEBS-a tokom izbora oidržanih u Srbiji 17. decembra, ocenio je da su izbori bili slobodni i pošteni, ali da ga zabrinjavaju nepromišljene izjave evroposlanika Klemena Grošelja iz Slovenije i koje su, kako je rekao, na ivici međunarodnog incidenta. 

U pismu dostavljenom medijima Kaloh, koji je član Slovenačke demokratske stranke, istakao je da je Grošelju, "srećom, ostalo još samo nekoliko meseci do kraja ne baš uspešnog evroparlamentarnog mandata".

Kaloh je pojasnio da je kao jedini član parlamenta Slovenije, pod pokroviteljstvom OEBS-a, učestvovao u međunarodnoj posmatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji i da je na dan izbora, zajedno sa belgijskim parlamentarcem, obišao 10 biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7.00 i 20.00 sati.

"Kao odgovorni međunarodni posmatrač, moram pozitivno da ocenim parlamentarne izbore u Srbiji, koje mogu da ocenim kao slobodne i poštene. Na svakom biračkom mestu izborni proces protekao je uredno i bez problema. Predsednici izbornih štabova bili su korektni i uvek dostupni za objašnjenja. Na biralištima su viđeni i predstavnici nevladinih organizacija, koji su takođe nesmetano obavljali svoj posmatrački rad. Na svakom biračkom mestu izborne odbore činile su različite političke stranke i rad je tekao glatko i bez ikakvih specifičnosti", napisao je Kaloh.

Istovremeno, on je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo sve najbolje jer uspešno i efikasno vodi Srbiju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija