Politika

Miščević sa Kopaonik biznik foruma: "Vladavina prava nije zanemarena, živimo u novoj realnosti, živimo u polikrizi"

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2024

-

22:33

Miščević sa Kopaonik biznik foruma: "Vladavina prava nije zanemarena, živimo u novoj realnosti, živimo u polikrizi"
Tanjug/EuInfo Mreža - Copyright Tanjug/EuInfo Mreža

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je danas, na Kopaonik biznis forumu, da Srbija na svom putu ka EU uprkos polikrizi koja postoji u svetu i izmenjenim okolnostima ostaje posvećena reformama u oblasti vladavine prava.

Miščevićeva je na panelu "Proširenje  EU i Zapadni Balkan: Da li Srbija može postići cilj do 2030. godine?" podsetila da je Srbija već 23 godine u procesu evropskih integracija i 10 godina u procesu pregovora o članstvu.

Ona je naglasila da je su evropske integracije Srbije veoma važna tema i dodala da je i na dosadašnjim biznis forumima na Kopaoniku uveka bila prisutna.

Miščevićeva je rekla da se u Srbiji pažljivo čitaju godišnji izveštaji o napretku Srbije i da pokušavamo na osnovu toga da poboljšamo stanje u svakoj od oblasti i ispunimo preporuke.

Ukazala je na značaj praćenja rezultata u tom procesu i poručila da bi trebalo  izvršimo ponovnu kalibraciju procesa procene da bismo došli do pravih rezutlata za našu zemlju..

"Vladavina prava nije zanemarena, živimo u novoj realnosti, živimo u polikrizi, ali to nas neće odvojiti od vladavine prava i nećemo to zanemariti", poručila je ministarka Miščević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija