Politika

Republika Irska otvara ambasadu u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

22:46

Republika Irska otvara ambasadu u Srbiji
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Irske saopštilo je danas da će otvoriti ambasade i konzularna predstavništva u još pet zemalja, među kojima je i Srbija.

Kako se navodi, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Irske Mišel Martin dobio je odobrenje vlade za otvaranje novih ambasada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Moldaviji, kao i za otvaranje novih konzulata u španskom gradu Malagi i australijskom gradu Melburnu.

"Irska širi svoje postojeće mreže i gradi nova partnerstva širom sveta. Današnja odluka će povećati broj novih misija otvorenih od 2018. na 27. Ovo proširenje pojačava glas Irske u svetu", poručio je Mišel.

Dodao je da nove ambasade u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Moldaviji ukazuju na posvećenost Irske proširenju Evropske unije.

"Ovo predstavlja veliko povećanje našeg prisustva na Zapadnom Balkanu i u istočnom susedstvu, gde smo snažan zagovornik regionalne stabilnosti i postkonfliktnog pomirenja. Zemlje u regionu gledaju na Irsku kao na primer kako neka zemlja može imati koristi od Evropske unije i doprinositi joj", poručio je irski ministar spoljnih poslova.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija