Politika

Dodik: Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna i snažna

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2024

-

12:07

Dodik: Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna i snažna
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je važno što postoji jedinstvo Republike Srpske i Srbije i naveo da je bitno da vlast u Srbiji ostane snažna i moćna.

"Zato je važno da budemo zajedno, da zajedno slavimo sve naše pobede. Verujem u srpski narod, u srpske države, Srbiju i sve ono što ona može da uradi. Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna, snažna. Vi ste ovde u Pambukovici dali svoj doprinos, nesumnjivo", poručio je Dodik u selu Pambukovica, koje je posetio zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je naveo da ima mnogo mesta u Republici Srpskoj koja imaju ista imena kao mesta u Srbiji, što, prema njegovim rečima, "dokazuje da smo jedan narod".

Istakao je kako često dolazi u Srbiju i kako može da primeti "da se Srbija digla".

"Doći sad ovde u ovu Pambukovicu i obećati da se gradi put može samo sređena država. Da je država mogla ranije, to bi uradila. Dakle, predsednik Vučić je nesumnjivo digao Srbiju, poboljšao njene kapacitete. Nema ništa bez države", rekao je Dodik, osvrnuši se na najavu Vučića da će biti urađen put od Pambukovice do Uba.

Dodik se osvrnuo na izjavu Vučića o pritiscima na Srbiju koji dolaze spolja i naveo da se i Republika Srpska suočava sa istim pritiscima.

"Svaki dan nam nešto izmišljaju novo, u nastojanju da nam uruše identitet, da kažu da nismo narod, da ne gledamo na Srbiju, a mi uporno gledamo. A oni misle da je to neki inat. Oni misle da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgubimo naš identitet i da je Srbija negde tamo daleko, nedostižna za nas, a nama je tako blizu", poručio je Dodik.

On se zahvalio Pambukovčanima na dočeku, ističući kako narod Republike Srpske isto tako dočekuje Vučića svaki put kada poseti RS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija