Politika

Srbija protiv nasilja i NADA traže početak razgovora sa predstavnicima vlasti u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

16:53

Srbija protiv nasilja i NADA traže početak razgovora sa predstavnicima vlasti u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova
Srbija protiv nasilja i NADA traže početak razgovora sa predstavnicima vlasti u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova - Copyright TANJUG/ STR/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i Srpska koalicija NADA zatražili su danas "hitan" početak razgovora sa predstavnicima vlasti u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova i, kako su naveli, normalizaciji stanja u društvu.

U saopštenju sa sastanka SPN i koalicije NADA navodi se da ova "parlamentarna opozicija" razgovore traži zbog, kako su rekli, "ozbiljne političke krize" u kojoj se Srbija nalazi.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Nova demokratska stranka Srbije saopštili su i da neće prihvatiti nijedno potpredsedničko mesto u Skupštini Srbije, niti mesto predsednika skupštinskih odbora do, kako kažu, ispunjavanja svih preporuka OEBS-a za poboljšanje izbornih uslova i dogovora koji je potpisan sa Proglasom.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da neki uslovi ako ima dobre volje vlasti mogu odmah da se prihvate, kao što je to da lokalni i beogradski izbori budu istog dana, da predstavnici opozicije uđu u radno telo Vlade Srbije za ispunjavanje preporuka ODIHR i formiranje komisije koja bi se bavila sređivanjem biračkih spiskovima.

U Skupštini Srbije ranije danas održane su konsultacije o izboru potrpedsednika i radnih tela parlamenta na koje predstavnici SPN i koalicije NADA nisu došli.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija