Politika

Jovanović: Vlast zajedno sa opozicijom da radi na izbornim uslovima

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

10:42

Jovanović: Vlast zajedno sa opozicijom da radi na izbornim uslovima
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da određivanje 2. juna kao datuma za održavanje izbora u Beogradu ima smisla i predstavlja korak u dobrom smeru.

On je pozvao vladajuću većinu da zato zajedno sa predstavnicima opozicije počne da radi na poboljšanju izbornih uslova, saopšteno je iz Novog DSS.

Jovanović je precizirao da je potrebno sprečiti, kako je rekao, zloupotrebu prava na prebivalište i obezbediti ravnopravnu zastupljenost u medijima. On smatra i da ukoliko vladajuća većina i opozicija zajedno ne krenu u proces poboljšanja izbornih uslova, politička kriza mogla bi da se produbi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je predložio da se beogradski izbori održe 2. juna, jer smatra da je za zemlju najbolje da se smire strasti i ocenio da su predstavnici opozicionih partija dobili sve šta su tražili u svojim zahtevima.

On je rekao i da želi da svi imaju vremena da pripreme kampanju i da se poštuju demokratske norme, a MUP pozvao da posebno restriktivno tumače zakon po pitanju promene prebivališta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija