Politika

Nebenzja: Sraman dan za Savet bezbednosti UN, oni koji su bombardovali SRJ nisu hteli da čuju istinu

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

22:47

Nebenzja: Sraman dan za Savet bezbednosti UN, oni koji su bombardovali SRJ nisu hteli da čuju istinu
Nebenzja: Sraman dan za Savet bezbednosti UN, oni koji su bombardovali SRJ nisu hteli da čuju istinu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da je današnji dan sraman za Savet bezbednosti UN jer, kako je naveo, zemlje članice koje su bombardovale SR Jugoslaviju 1999. godine, nisu htele da govore o tome.

"Naš predlog nije bio odbijen kada smo predložili održavanje sednice. Saznali smo da će ovo pitanje biti stavljeno na proceduralno glasanje tek danas u 12 časova. Ja to smatram još jednom epizodom diplomatske agresije Francuske u Savetu bezbednosti", rekao je Nebenzja novinarima u Njujorku.

On je dodao da je ovo bio tužan i sraman dan za SB UN jer NATO članice koje su 1999. godine nanele, kako je naveo, strašne patnje narodu bivše Jugoslavije, jednostavno nisu htele da pričaju o tome.

"Pokušali su da ućutkaju one koji su hteli da o tome govore. To se sve dešavalo pred srpskim ministrom spoljnih poslova, što je sramota i bruka", rekao je Nebenzja.

On je naveo da je jedan od razloga za to možda i to što se zemlje koje su bombardovale SRJ plaše svoje zakonske odgovornosti, dodavši da te zemlje nisu htele da čuju istinu.

Na pitanje da li Rusija priprema neki novi korak, ruski diplomata je rekao da postoje redovni sastanci SB UN o situaciji na KiM, ali da će razmisliti o daljim koracima.

Tanjug

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija