Politika

Brnabić sa šefom Misije OEBS u Srbiji: Kolegijum prvi korak, dijalog treba da se nastavi

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2024

-

17:23

Brnabić sa šefom Misije OEBS u Srbiji: Kolegijum prvi korak, dijalog treba da se nastavi
Brnabić sa šefom Misije OEBS u Srbiji: Kolegijum prvi korak, dijalog treba da se nastavi - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom koji je izjavio da je sastanak skupštinskog Kolegijuma bio veoma važan prvi korak i da dijalog sa opozicijom treba da se nastavi kako bi se na sporazuman način došlo do konstruktivnih rešenja.

Brnabić je Bratuu prenela zadovoljstvo što je sa opozicionim strankama uspela da uspostavi dijalog, i navela da bi velika greška opozicije bila njegovo napuštanje, saopšteno je iz parlamenta.

Ona smatra da u dijalogu ne treba da bude ultimatuma, kao i da se nada da će se on uprkos neslaganjima nastaviti zarad dobrobiti svih građana i društva. 

Rekla je da će posvećeno nastaviti da radi na implementaciji preporuka ODIHR, kao i da će se zalagati da okupi opozicione stranke oko te teme i dodala da je bila iznenađena jučerašnjim odustajanjem opozicije od zajedničkog rada na ispunjenju ODIHR preporuka. 

Bratu je pozdravio spremnost predsednice Narodne skupštine da nastavi produktivnu saradnju u svim oblastima parlamentarne podrške u kojima Misija OEBS-a radi.  

Tanjug/Dimitrije Goll

 

Ambasador je izjavio da je sastanak Kolegijuma bio veoma važan prvi korak, i da dijalog treba da se nastavi kako bi se na sporazuman način došlo do konstruktivnih rešenja. 

On je čestitao predsednici parlamenta na tome i istakao da OEBS ohrabruje njen dalji rad i zalaganje na tom polju kao i rad na implementaciji ODIHR preporuka, a da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža svu pomoć i podršku u radu Skupštine. 

Takođe, čestitao joj je na novoj funkciji i izrazio uverenje da će je uspešno obavljati. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija