Politika

Draško: Napad na aktiviste SSP isprovociran, građani Novog Sada treba da ostanu dostojanstveni

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2024

-

19:11

Draško: Napad na aktiviste SSP isprovociran, građani Novog Sada treba da ostanu dostojanstveni
Draško: Napad na aktiviste SSP isprovociran, građani Novog Sada treba da ostanu dostojanstveni - Copyright Tanjug/screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Šefica odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada Sanja Draško pozvala je danas građane Novog Sada povodom incidenta u Kaću da se suzdrže od nasilja i da ostanu dostojanstveni, navodeći da je napad na aktiviste Stranke slobode i pravde u Kaću bio isprovociran.

Draško je optužila aktiviste SSP da su odgovorni za incident u Kaću, ističući ''da je to njihov trend'' i da su na isti način u petak provocirali aktiviste SNS u Novom Sadu.

"Oni koji nam blokiraju saobraćaj, koji nas progone i uhode praktično, danas su došli i u Kać da sramnim materijalom propagandnim provociraju Kaćane", rekla je Draško. 

Isti ti predstavnici dela opozicije su, kako je dodala, i u petak provocirali aktiviste SNS na štandu stranke.

"To je njihov trend, gde oni nas progone i maltretiraju na svakom koraku. To su pokušali da učine u Kaću takođe, a ono što se zapravo dogodilo jeste da građani nisu dozvolili da im se takav scenario odvija ispred njihovih kuća i dvorišta", kazala je Draško.

Draško je dodala i da je na takav pritisak i provokacije usledila reakcija meštana Kaća, navodeći da je najverovatnije došlo do običnog koškanja, od čega su, kako je dodala, predstavnici SSP napravili čitavu dramu ''da sebe predstave kao žrtve i sazovu medije da se iskukaju''. 

"Narodu je dozlogrdila ta svakodnevna agresija koju Srbija protiv nasilja sprovodi nad nama građanima i u ovom momentu ispred Srpske napredne stranke možemo da apelujemo da se građani suzdrže od nasilja i ostanu dostojanstveni, a da državni organi nastave da rade svoj posao", rekla je Draško na vanrednoj konferenciji za novinare povodom incidenta u Kaću.

Gradski odbor SNS u Novom Sadu u petak je saopštio da je u centru grada "uz salve uvreda i pretnji" napadnut njihov aktivista koji je stajao ispred štanda i delio stranački materijal, dok je SSP saopštila da su danas u Kaću kod Novog Sada fizički napadnuti predsednik i potpredsednica Gradskog odbora stranke, Vladimir Vrsajkov i Mara Puškaš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija