Politika

Đurđev: Da se Ministarstvo vera vrati u sastav Vlade, a veronauka postane obavezan predmet

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/04/2024

-

10:44

Đurđev: Da se Ministarstvo vera vrati u sastav Vlade, a veronauka postane obavezan predmet
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev predložio je da veronauka postane obavezan predmet u školama u Srbiji.

"Čak dve trećine osnovaca u Srbiji bira veronauku umesto građanskog vaspitanja. To je ozbiljan osnov da se podrži inicijativa patrijarha srpskog Porfirija i Srpske pravoslavne crkve u celini da veronauka postane obavezan predmet u školama", kazao je Đurđev. 

Prema njegovim rečima, preko 95 odsto građana naše zemlje pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica i sasvim je logično da njihova deca imaju potrebu da pohađaju veronauku u školi. 

"To je za tu decu višestruko korisno, jer vera će ih učiti najvišim ljudskim vrlinama, ona je idealna dopuna znanju koje deca usvajaju iz ostalih oblasti", smatra Đurđev. 

Predsednik Srpske lige dodaje da treba preduzeti još jedan važan korak, a to je vraćanje ministarstva vera u sastav Vlade Srbije. 

"Srpska liga nikada neće odustati od toga da veronauka i ministarstvo vera budu ne samo obavezni, već i imperativi naše države i društva. Bez ta dva elementa borba za zdravu porodicu, za zdravo društvo, za zdrave međuljudske odnose biće daleko teža", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija